Třeboň: Revitalizace zeleně na hřbitově sv. Alžběty pokračuje

16.02.2020 21:10

Od roku 2017 probíhá na hřbitově sv. Alžběty v Třeboni revitalizace zeleně, která je spolufinancována městem a dotací z Operačního programu Životní prostředí – Ochrana a péče o přírodu a krajinu – Zlepšení kvality prostředí v sídlech.

Třeboň: Revitalizace zeleně na hřbitově sv. Alžběty pokračuje
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

První etapa revitalizace zahrnovala především kácení a nové výsadby a byla kompletně zrealizována v roce 2017. Následně se započalo s péčí o nově vysazené dřeviny. Letos začne druhá etapa, která bude opět obsahovat kácení a následnou výsadbu nových dřevin. Na posledním jednání rady města byl schválen dodatek ke smlouvě, který upravuje cenu prací a to směrem dolů o částku necelých 45 tis. Kč. Důvodem je původně plánované pokácení lísek za hřbitovní zdí. Tyto lísky jsou ale vzrostlé, oddělují bytovou zástavbu od hřbitova a v letních měsících tvoří příjemný stín, tudíž budou na místě ponechány. Další úspory se dosáhlo díky použití kvalitního materiálu opěrných kůlů pro nově vysazené stromy. Tyto kůly byly plánované s životností na tři roky, avšak materiál a konstrukce je vysoce kvalitní a bude svou funkci plnit i nadále, tudíž není třeba výměna.

„Vymínili jsme si ještě jednu změnu a to termínovou, kdy dle původních plánů mělo dojít ke kácení a výsadbě v listopadu tohoto roku. Kácení jsme přesunuli na jaro, jelikož by vycházelo na období Památky zesnulých, kdy je na hřbitovech vysoká frekvence lidí a kácení by narušovalo pietu,“ doplnila změnu v projektu místostarostka Jana Grammetbauerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…