Třeboň: Žádost o dotaci na revitalizaci prostranství Na Rybníčku

23.01.2022 18:05 | Tisková zpráva

Již dříve jsme informovali o revitalizaci prostranství Na Rybníčku. V nedávné době byly zahájeny stavební práce, s touto akcí spojené.

Třeboň: Žádost o dotaci na revitalizaci prostranství Na Rybníčku
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

Vzniknou zde nové chodníky, vodní prvek, veřejné osvětlení, herní prvky pro děti a přesune se parkoviště tak, aby celé prostranství bylo důstojným vstupem do lázeňského města.

Radní města nyní schválil podání žádosti o investiční dotaci ve výši 10 mil. Kč v rámci Krajského investičního fondu (KIF) na pokrytí nákladů na úpravu prostranství.

„Náklady jsou nemalé, proto hledáme způsob snížení finanční náročnosti ze strany města. Z KIFu jsme takto loni získali 10 mil. Kč na rozšíření wellness centra u lázní Aurora. Na Rybníčku je v plánu mnoho prací. Parkoviště bude umístěno do pohledově méně exponované části na západní stranu prostranství a odcloněno vysázenou zelení. Od křižovatky ulic Táboritská a Svobody budou viditelné hlavní prvky parku - v popředí nízká zeleň, v centrální části pětiúhelníková kašna z leštěné žuly s vodními tryskami a mobiliář (lavičky, odpadkové koše, dětské herní prvky), v pozadí dřeviny. Park bude zpřístupněn pro pěší sítí chodníků navazujících na stávající chodníky v území. V rámci sadových úprav vzniknou trvalkové záhony, budou vysazeny nové vzrostlé stromy - 13 kusů a také keře. V závěru bude založen nový trávník,“ doplnil k revitalizaci informace starosta města PaedDr. Jan Váňa.

Dodavatelem stavebních prací je firma EUROVIA CS, a.s., s níž byla v listopadu loňského roku uzavřena smlouva o dílo za cenu 17 363 075,30 Kč bez DPH, tj. 21 009 321,11 Kč vč. DPH. Staveniště bylo předáno v lednu 2022. Termín dokončení se předpokládá v červnu 2022.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

13:37 Prostějov: Do Divadelní restaurace se vracejí žáci na praxi

V Divadelní restauraci je opět živo. Počet návštěvníků stoupá a spolu s nimi se do restaurace vracej…