Třeboň: Zájemci o seniorské bydlení mají opět šanci

21.02.2021 20:12

Radní schválili zveřejnění záměru nájmu dvou bytů v Domě s pečovatelskou službou (tzv. DPS 2) v Chelčického ulici čp.2/II.

Třeboň: Zájemci o seniorské bydlení mají opět šanci
Foto: Třeboň
Popisek: Třeboň

První byt má číslo 6 a dispozičně jde o byt 1+0 s výměrou 25,6 m2. Měsíční nájemné činí 1115 Kč plus se měsíčně platí úhrada za vybavení bytu kuchyňskou linkou, digestoří a vařičem v částce 183 Kč.

Druhý byt má číslo 14 a dispozičně se jedná o byt 1+0 s výměrou 29 m2. Měsíční nájemné činí 1263 Kč plus se měsíčně platí úhrada v částce 183 Kč za stejné vybavení jako u předchozího bytu.

Oba byty byly nově zrekonstruovány v celkové částce oprav 229 tis. Kč. V rámci rekonstrukce se vyměnily kuchyňské linky, opravily se koupelny a jejich vybavení a opravily se stěny a podlahy.

Podmínkou pro budoucí nájemce bytů je, že musí pobírat starobní či invalidní důchod, nepotřebují komplexní ústavní péči a mají trvalé bydliště v Třeboni či místních částech, nebo jejichž rodinní příslušníci zde mají trvalé bydliště.

Výběr nájemců bude uskutečněn podle platných pravidel města pro přidělování bytů v DPS.

„Záměr je zveřejněn na úřední desce města Třeboně po dobu 15 dnů. Všichni žadatelé evidovaní v seznamu žádostí o byt v DPS obdrží písemnou informaci o záměru nájmu bytu, aby se mohli přihlásit a byt si prohlédnout“ doplnila informaci místostarostka Jana Grammetbauerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…