Třinec: Přechodová lávka v Neborech na Dušinci slouží lidem

23.06.2017 6:32

Nová přechodová lávka v Neborech na Dušinci je otevřena pro veřejnost. Díky ocelovému mostku, který překlenuje novou cestu, tak zůstane zachováno důležité pěší propojení lokality Dušinec na stávající silnici I/11. Bez výstavby lávky a navazujícího chodníku by místní obyvatelé měli značně zkomplikovaný a o několik set metrů delší přístup např. k autobusovým zastávkám.

Třinec: Přechodová lávka v Neborech na Dušinci slouží lidem
Foto: archív autora
Popisek: Třinec

Na přechodovou lávku a navazující chodník pro pěší se městu podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury. „Lávka měla být původně vybudována v rámci stavby obchvatu Třince. Ale vzhledem k tomu, že nevycházela ekonomika stavby, obrátilo se na nás Ředitelství silnic a dálnic s tím, že je třeba některé dílčí stavební objekty vypustit. V případě této lávky jsme to ale nechtěli dopustit, protože jsme si uvědomovali důležitost této stavby pro místní občany.

Proto jsme se rozhodli vzít přechodovou lávku včetně dalších vyvolaných investic na svá bedra,“ uvedla starostka Třince Věra Palkovská a dodala, že existence přechodové lávky a pěší propojení lokality Dušinec na stávající silnici I/11 je pro místní obyvatele naprostou nezbytností, aby se mohli dostat do práce, do školy, k lékaři či na autobus. Na přechodovou lávku a navazujícího chodníku pro pěší se městu podařilo získat dotaci ze Státního fondu dopravní infrastruktury ve výši zhruba 15 milionů korun. Vlastní podíl města činí 2,6 milionů korun.

Ocelový most na železobetonových základech, který překlenuje silnici I/11, má celkovou délku přes 55 metrů a je široký 3,6 metru. Výška mostu nad terénem je 4 metry.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…