Trutnov: EUROKLÍČE pomáhají lidem se sníženou schopností pohybu

27.04.2019 19:03

Cílem mezinárodního projektu EUROKLÍČ je zajistit osobám se sníženou schopností pohybu důstojnou a rychlou dostupnost veřejných sociálních a technických kompenzačních zařízení (např. výtahů, svislých a schodišťových plošin apod.).

Trutnov: EUROKLÍČE pomáhají lidem se sníženou schopností pohybu
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

EUROKLÍČ lze použít v řadě zemí Evropy, v ČR je osazeno již více než 550 míst (např. na úřadech, nádražích, čerpacích stanicích, v obchodních centrech apod.).

Aby občané i návštěvníci města mohli využívat EUROKLÍČE ještě ve větším rozsahu, jsou nyní mapovány veřejné budovy v Trutnově i další objekty, které by mohly být osazeny jednotným EUROZÁMKEM. K mapování míst vhodných k instalaci EUROZÁMKŮ byli vyzváni členové Pracovní skupiny pro Trutnov bez překážek a lidé s handicapem.

V Trutnově si občané mohou EUROKLÍČE vyzvednout na pracovišti Centra pro integraci osob se zdravotním postižením, o.p.s., Horská 5/1, Trutnov, 541 01, e-mail: trutnov@czphk.cz, tel.: 499 813 032.

Zapojením do projektu EUROKLÍČ město Trutnov naplňuje opatření v rámci priority Bezbariérovost, která je nedílnou součástí Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb města Trutnova 2018 – 2020.

Více o projektu EUROKLÍČ ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…