Trutnov: Město letos dokončí opravu Železničářské ulice

02.05.2022 21:49 | Tisková zpráva

Druhá etapa opravy komunikace v Železničářské ulici začne v květnu. Trutnovská radnice na tuto akci počítá s náklady zhruba 2,7 milionu korun.

Trutnov: Město letos dokončí opravu Železničářské ulice
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Ještě letos se obyvatelé Železničářské ulice dočkají dokončení opravy povrchu vozovky a také chodníků. 

Anketa

Má prezident Zeman vaši důvěru? (Ptáme se od 1.5. 2022)

67%
30%
hlasovalo: 15688 lidí
V loňském roce byla zrealizována první etapa, a to úsek od křižovatky s ul. Československé armády po náměstí Horníků. Druhá etapa měla sice navazovat, ale z důvodu tragické události ve vedení dodavatele stavby, společnosti Matex HK, s. r. o., k realizaci nedošlo. „Kvůli neočekávaným komplikacím jsme museli první etapu dokončit za pomoci Technických služeb Trutnov, s. r. o., a na druhou etapu jsme museli vysoutěžit nového dodavatele stavby. Tím se celá akce posunula do letošního roku, tudíž děkujeme všem místním občanům za trpělivost,“ říká k situaci David Jelínek, vedoucí Odboru rozvoje města MěÚ Trutnov.

Práce na druhé etapě v úseku od náměstí Horníků po křižovatku se Strojnickou ulicí začnou ve druhé polovině května. Jde o opravu zhruba 135 metrů vozovky a chodníků po obou stranách včetně prostoru křižovatky na náměstí Horníků. Po dobu stavby bude tato část kompletně uzavřena, nicméně svoz odpadu od jednotlivých domů bude zajištěn. Práce provádí společnost Repare Trutnov, s. r. o., za necelých 2,7 milionu korun. Hotovo by mělo být do konce července.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …