Trutnov chystá otevřít všechna pracoviště mateřské školy a městské jesle

04.05.2020 10:34

Dalším krokem, kterým město Trutnov rozvolňuje opatření zavedená k prevenci šíření onemocnění COVID-19, je otevření všech pracovišť Mateřské školy, Trutnov a Městských jeslí Trutnov.

Trutnov chystá otevřít všechna pracoviště mateřské školy a městské jesle
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Město Trutnov přistupuje k dalšímu rozvolnění opatření proti šíření onemocnění COVID-19. Tentokrát se rozhodlo obnovit provoz kompletně všech 11 pracovišť Mateřské školy, Trutnov a městských jeslí. „Město se postupně vrací do normálu, což je velmi dobrá zpráva. Na otevření mateřské školy čekalo mnoho rodičů. I přesto všechny předem prosím, aby dodržovali hygienická a bezpečnostní opaření, kterými je otevření podmíněno,“ říká Ivan Adamec starosta města Trutnova.

Doposud fungovala pouze dvě pracoviště trutnovské mateřské školy, a to M. Gorkého a Novodvorská, která zajišťovala péči o děti ve věku 3-6 let zaměstnanců v profesích vyjmenovaných ve vládním usnesení. Zbylých 9 pracovišť město plánuje otevřít ve středu 6. května. Ve středu z toho důvodu, že v pondělí a úterý (4. a 5. května) zde probíhají zápisy k předškolnímu vzdělávání. „Provoz pracovišť MŠ by měl být zahájen ve standardním režimu, pokud nebudou omezení ze strany Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR. Pokyny pro fungování MŠ má ministerstvo vydat do 30. dubna,“ vysvětluje Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. Rodiče pak bližší informace naleznou na stránkách www.mstrutnov.cz

V pondělí 4. května se ve standardním režimu za zpřísněných hygienických a bezpečnostních podmínek otevřou také Městské jesle Trutnov. Otevření 1. stupně základních škol závisí na rozhodnutí vlády, prozatím se předpokládá termín návratu žáků do školních lavic v pondělí 25. května.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…