Trutnov má nový nástroj nejen pro krizovou komunikaci

29.03.2021 9:15

Město Trutnov se zařadilo po bok více než 1200 českých samospráv a zavedlo nový komunikační nástroj Mobilní Rozhlas. Ten umožňuje zasílat občanům informace o dění ve městě a na městském úřadě e-mailem, formou SMS zpráv nebo notifikacemi na mobilním telefonu.

Trutnov má nový nástroj nejen pro krizovou komunikaci
Foto: virtualczech.cz
Popisek: Náměstí v Trutnově

Město Trutnov spustilo službu Mobilní Rozhlas. Jejím prostřednictvím chce trutnovská radnice informovat své občany o aktuálním dění pomocí několika komunikačních kanálů. „Naši občané mohou získávat informace e-mailem nebo pomocí aplikace pro chytré telefony. V případě krizové komunikace využijeme také zasílání SMS zpráv,“ vysvětluje Ivan Adamec starosta města Trutnova. Mobilní Rozhlas tak nahradí do loňského roku používanou aplikaci Můj Trutnov.

Nová služba je určena všem občanům Trutnova, kteří chtějí mít přehled o aktuálním dění, budou dostávat např. informace z úřadu, o povodňovém nebezpečí, upozornění na odstávky vody či výpadky elektrické energie či plynu, na uzavírky silnic apod. Služba je naprosto zdarma, stačí se zaregistrovat do webové platformy nebo si stáhnout mobilní aplikaci.

Anketa

Viníte Babišovu vládu za počty českých mrtvých na covid-19?

22%
78%
hlasovalo: 14530 lidí

  1. Registrace do webové platformy ekosystému Mobilní Rozhlas:
    - Přes webové stránky ZDE
    - Odevzdáním registračního letáku na městském úřadě - leták je k dispozici na inforecepci Městského úřadu Trutnov, v Radničních listech, v městské knihovně a v Turistickém informačním centru na Krakonošově náměstí. Důležité je podepsat souhlas se zpracováním osobních údajů.
  2. Mobilní aplikace:
    - Mobilní aplikace Mobilní Rozhlas je k dispozici ke stažení jak pro Android (Google play), tak pro systém iOS (App Store).
    - Jak začít používat aplikaci Mobilní Rozhlas? Stačí stáhnout aplikaci do telefonu, otevřít ji a vybrat místo bydliště - Trutnov. Poté jen zadat své telefonní číslo, aby bylo možné kontakt přiřadit k aplikaci, a je hotovo.

„Je určitě výhodné, zadat při registraci i adresu svého bydliště. Budeme totiž schopni cílit zasílání zpráv na konkrétní lokality nebo skupiny lidí. Pokud by v budoucnu došlo k podobné události, jako byly například srpnové bleskové povodně, umožní nám Mobilní Rozhlas informovat o aktuální situaci přesně tam, kde je to potřeba,“ říká Tomáš Eichler, místostarosta města Trutnova. Hlášení závad Přes Mobilní Rozhlas, jak webovou platformu, tak mobilní aplikaci, mohou občané posílat upozornění na opravy nebo jiné nedostatky, a to díky modulu

Hlášení závad.
Z webu i aplikace vede totiž přesměrování na mapové podklady od společnosti T-mapy, které město Trutnov používá. V současné době lze hlásit závady také přímo z webu města Trutnova (ZDE).

Covid report
Novinkou od Mobilního Rozhlasu je tzv. Covid report, který poskytuje přehledné a transparentní informace o výskytu COVID-19 v Trutnově dle dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky ČR. „Každý den můžou naši občané snadno zjistit, jaký je aktuální počet nakažených COVID-19 a denní přírůstek, míru pozitivity, tedy podíl nemocných na počtu obyvatel, a tyto údaje může porovnat se samosprávami v blízkém okolí a také se stejně velkými samosprávami v kraji,“ dodává trutnovský starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…