Trutnovští dobrovolní hasiči vyjeli v loňském roce k 69 zásahům

15.02.2020 15:26

Rok 2019 byl pro Sbor dobrovolných hasičů Trutnov – Horní Staré Město přelomový. Od loňského srpna sídlí v nových moderních prostorách, do klubu mladých hasičů přibylo 20 nových členů a za celý rok byla výjezdová jednotka povolána k 69 zásahům.

Trutnovští dobrovolní hasiči vyjeli v loňském roce k 69 zásahům
Foto: Miloš Šálek
Popisek: Trutnov, Krakonošovo náměstí

Sbor dobrovolných hasičů Trutnov – Horní Staré Město čítá v současné době 64 členů, z toho 32 členů nad 18 let a 32 mladých hasičů. Z tohoto počtu je 17 členů zařazeno ve výjezdové jednotce města Trutnova. „Činnost jednotky nejsou jen zásahy, je to i odborná příprava členů jednotky, výcvik, údržba techniky a objektu hasičské zbrojnice. K této činnosti je zapotřebí mnoho času a také lidí ochotných se podílet na této společné práci“, vysvětluje Jiří Chrtek, starosta sboru.

V loňském roce byla výjezdová jednotka povolána k 69 událostem. „Jako v předešlých letech převažují požáry, kterých bylo celkem 36. Dále byla naše jednotka povolána k 19 zásahům technického charakteru, jako čerpání vody a odstraňování nebezpečných stavů, k 9 planým poplachům a jednou jsme vyjeli k dopravní nehodě, jednalo se o srážku dvou větroňů,“ říká starosta sboru.  Rok dobrovolní hasiči ukončili 31. 12. v odpoledních hodinách zásahem při požáru vánočního stromku v panelovém domě na Zelené Louce.

Činnost dobrovolných hasičů plně podporuje také zřizovatel sboru, a to město Trutnov. Důkazem byla výstavba zcela nové moderní budovy hasičské zbrojnice za téměř 26 milionů korun, kterou členové sboru slavnostně převzali 16. srpna. „Chtěli jsme dobrovolným hasičům zajistit potřebné zázemí, aby jednotka měla co nejlepší podmínky pro rychlý výjezd složek IZS k mimořádné události. Odvádějí skvělou práci a nové prostory si rozhodně zasloužili,“ vysvětluje Ivan Adamec, starosta města Trutnova.

„Mít takovouto zbrojnici a na takovém strategickém místě je snem mnoha a mnoha hasičů v naší republice. Město nám dále zakoupilo nové vybavení a novou výstroj, tedy 13 ks zásahových přileb DRÄGER HPS 7000,“ chválí si Chrtek.

Dalším úspěchem SDH v loňském roce je registrace 20 nových členů v kroužku mladých hasičů. Ten tak v současnosti čítá 32 dětí, které se pravidelně schází každý čtvrtek a trénují uzle, topografické značky, zdravovědu, požární útok, běh na 60 m s překážkami, zkrátka vše, co využijí na závodech. Vloni se účastnily 21 soutěží a nové členy stále přijímají.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…