Turnov: Budova Alzheimer centra je pod střechou, pracovat se bude i přes zimu

02.12.2019 21:49

Výstavba Alzheimer centra začala koncem května 2019. Na místě po bytových domech čp. 1001 a 1002 se nyní již rozprostírá hrubá stavba, ve které se bude pracovat i přes mrazivé zimní období.

Turnov: Budova Alzheimer centra je pod střechou, pracovat se bude i přes zimu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

„Budova Alzheimer centra dostala v posledních dnech parotěsnou vrstvu střechy  s následným zateplením a osazením světlíků, proběhla montáž plastových oken, byly dokončeny vyzdívky příček,“ přiblížil novinky ze stavby investiční technik Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice.

Jak pokračoval, minulý týden byl s pomocí jeřábu osazen ocelový krček, který spojil Alzheimer centrum s Domovem důchodců Pohoda. Oba objekty tak propojí chodba.

V dalších dnech dojde k zajištění stavební připravenosti pro práce na hrubých rozvodech řemesel, tj. vzduchotechnických systémů, sanity, ústředního topení a elektro. „V domově důchodců budou prováděny stavební úpravy napojení budov včetně podlahy ocelového krčku,“ doplnil Miloslav Chrumko.

„Z venkovních prací je zajišťována přeložka nízkonapěťových kabelů ČEZ Distribuce v místě parkoviště v areálu Domova důchodců Pohoda s plánovaným krátkodobým vypnutím uživatelů elektro 6. prosince,“ upozornil investiční technik.

Budova Alzheimer centra se bude skládat ze dvou lůžkových bloků po pěti a sedmi dvoulůžkových pokojích, mezi nimiž bude umístěn blok se zázemím a společenské prostory. 

Částka na realizaci stavby Domova se zvláštním režimem je 39,7 milionu korun. Stavba musí být zkolaudována do 31. července 2020. Na stavbu využije město Turnov dotaci z programu Ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 31 milionů korun.

První klienty Alzheimer centrum přivítá v lednu 2021. Současně s výstavbou je třeba zajišťovat i přípravy na provoz. „Zdravotně sociální služby Turnov realizují výběrová řízení na vybavení centra, musí přijmout  a zaškolit řadu nových zaměstnanců, v součinnosti s Krajským úřadem Libereckého kraje je řešeno financování provozu,“ doplnila místostarostka Turnova Petra Houšková, která má oblast sociálních služeb ve své kompetenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…