Turnov: Budova Alzheimer centra je pod střechou, pracovat se bude i přes zimu

02.12.2019 21:49

Výstavba Alzheimer centra začala koncem května 2019. Na místě po bytových domech čp. 1001 a 1002 se nyní již rozprostírá hrubá stavba, ve které se bude pracovat i přes mrazivé zimní období.

Turnov: Budova Alzheimer centra je pod střechou, pracovat se bude i přes zimu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

„Budova Alzheimer centra dostala v posledních dnech parotěsnou vrstvu střechy  s následným zateplením a osazením světlíků, proběhla montáž plastových oken, byly dokončeny vyzdívky příček,“ přiblížil novinky ze stavby investiční technik Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice.

Jak pokračoval, minulý týden byl s pomocí jeřábu osazen ocelový krček, který spojil Alzheimer centrum s Domovem důchodců Pohoda. Oba objekty tak propojí chodba.

V dalších dnech dojde k zajištění stavební připravenosti pro práce na hrubých rozvodech řemesel, tj. vzduchotechnických systémů, sanity, ústředního topení a elektro. „V domově důchodců budou prováděny stavební úpravy napojení budov včetně podlahy ocelového krčku,“ doplnil Miloslav Chrumko.

„Z venkovních prací je zajišťována přeložka nízkonapěťových kabelů ČEZ Distribuce v místě parkoviště v areálu Domova důchodců Pohoda s plánovaným krátkodobým vypnutím uživatelů elektro 6. prosince,“ upozornil investiční technik.

Budova Alzheimer centra se bude skládat ze dvou lůžkových bloků po pěti a sedmi dvoulůžkových pokojích, mezi nimiž bude umístěn blok se zázemím a společenské prostory. 

Částka na realizaci stavby Domova se zvláštním režimem je 39,7 milionu korun. Stavba musí být zkolaudována do 31. července 2020. Na stavbu využije město Turnov dotaci z programu Ministerstva práce a sociálních věcí ve výši 31 milionů korun.

První klienty Alzheimer centrum přivítá v lednu 2021. Současně s výstavbou je třeba zajišťovat i přípravy na provoz. „Zdravotně sociální služby Turnov realizují výběrová řízení na vybavení centra, musí přijmout  a zaškolit řadu nových zaměstnanců, v součinnosti s Krajským úřadem Libereckého kraje je řešeno financování provozu,“ doplnila místostarostka Turnova Petra Houšková, která má oblast sociálních služeb ve své kompetenci.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

7:04 Český Krumlov: Na úřad s občankou v mobilu

V lednu byly spuštěny eDoklady – aplikace, která v zabezpečené formě obsahuje občanský průkaz. Posky…