Turnov: Město získalo další pozemek na Koňském trhu

05.12.2022 14:51 | Tisková zpráva

Město Turnov se zúčastnilo elektronické dražby pozemků v oblasti Koňského trhu, bylo v ní jediným zájemcem, a dražený soubor nemovitostí tak získalo za vyvolávací cenu.

Turnov: Město získalo další pozemek na Koňském trhu
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Město zakoupilo další areál na Koňském trhu v elektronické dražbě, která se konala 30. listopadu 2022. Zastupitelstvo města Turnov pověřilo radu města, aby u souboru nemovitých věcí v elektronické aukci nemovitých věcí, pořádané 30. listopadu 2022 společností GAUTE, a. s., určila nejvyšší podání. Stalo se tak na jednání Rady města Turnov, která předcházela samotné dražbě.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17933 lidí

Rada města stanovila nejvyšší podání na 31 milionu korun. Dražen byl průmyslový objekt, administrativní budova a přilehlé nemovitosti, pozemky o rozloze celkem 6029 m2. Město jako jediný zájemce o koupi nemovitostí dražený soubor získalo za vyvolávací cenu 25,28 milionu korun. Zakoupilo tak stavební objekt bývalého mlýna, provozní objekt, dvůr a další pozemky. Objekty jsou v relativně uspokojivém stavu, byly průběžně udržovány, probíhaly zde rekonstrukce. Dvůr je kvalitně vydlážděn žulovou dlažbou, jednotlivé plochy jsou dobře udržovány.

V objektu mlýna se nachází celkem čtyři zkolaudované byty a tři podlaží ubytoven v uspokojivém stavu. Součástí areálu jsou velké zpevněné plochy ústící na atraktivním břehu Jizery. Navazují na areál KERI, který se již nachází ve vlastnictví města. Pozemky dále vedou podél budovy restaurace Magic a na Skautský ostrov. Na zmíněných pozemcích je uloženo velké množství inženýrských sítí, včetně odlehčovacích objektů kanalizace.

K dalšímu možnému využití aktuálně zakoupeného areálu se vyjádřil starosta města Tomáš Hocke: „Ubytovna by mohla být využívána pro ubytování sportovních a školních kolektivů. V případě, že bude realizována cyklostezka podél náhonu, areál Maškovy zahrady i fotbalového stadionu by byl na dosah. Přízemní byt s přístupem na zatravněný pozemek směrem k náhonu by bylo možné využít jako zázemí pro dětskou skupinu. Obdobně je reálné uvažovat o přízemním provozním objektu, v úvahu připadá také přestavba na byty. Územní plán podobné využití připouští, objekt není ohrožen hlukem ani vibracemi. S nákupem dalších pozemků na Koňském trhu otevíráme možnost zřídit cestu pro pěší a cyklisty z prostoru Koňského trhu do Maškovy zahrady. Mimo jiné by se zlepšil přístup na Skautský ostrov, a tedy i na dopravní hřiště nebo k odchytovému zařízení pro psy.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…