Turnov: V Nádražní ulici osazují sloupy veřejného osvětlení

15.09.2019 7:34

V týdnu začala v Nádražní ulici instalace sloupů veřejného osvětlení, dokončuje se pokládka obrubníků a zámkové dlažby.

Turnov: V Nádražní ulici osazují sloupy veřejného osvětlení
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Na nový široký chodník směrem k Ohrazenicím přijde doplnit značení, aby  bylo patrné, která část je pro pěší a která pro cyklisty. Zatímco cyklostezka ze žluté zámkové dlažby bude sloužit cyklistům pouze pro směr nahoru. Dolu od Ohrazenic bude cyklostezka součástí komunikace v rámci vodorovného dopravního značení.

Denně se pracuje i v komplikované části viaduktu, kde byla dokončena kanalizace na větvi A směrem na Ohrazenice.  „Práce na kanalizaci nyní započaly na větvi B k centru,“ doplnila Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice. Jak pokračovala, pod viaduktem probíhají betonářské práce na středové části Odolenovického potoka.

Právě na mostku přes Odolenovický potok (mezi ulicemi Prouskova a 1. máje) mají chodci složitější situaci. Chodník po pravé straně byl zrušen a chodcům byl vyčleněn koridor v části silnice. Kromě napojení na řad a kanalizační přípojky objektů zde dojde k pokládce optických kabelů Cetin.

V týdnu od 23. září dojde v části pod viaduktem k propojení plynu, což s sebou přinese z bezpečnostních důvodů omezení. Omezení se bude týkat hlavně průchodu chodců směrem na Přepeřskou ulici, doprava v Nádražní ulici bude zachována ve stávajícím stavu. Chodcům bude vymezen bezpečný koridor, který budou muset striktně dodržovat. "Občany prosíme, aby dbali pokynů stavby," apelovala na chodce Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice.

Rekonstrukce Nádražní pokračuje v katastru Ohrazenic. Až k odbočce na nájezd na R35 dochází k vybourávání původních obrubníků a pokračují práce na sanaci komunikace.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…