Turnov: Zahájení turistické sezóny v Českém ráji a na Turnovsku

02.05.2019 17:57

Již po šestnácté patřila poslední dubnová sobota akci Český ráj dětem, která zahajuje turistickou sezónu v Českém ráji a na Turnovsku.

Turnov: Zahájení turistické sezóny v Českém ráji a na Turnovsku
Foto: ceskolipsko.info
Popisek: Turnov

Akce vychází z celoroční hry pro malé i velké cestovatele Za pověstmi Českého ráje. Při této akci se účastníci putování s jednotlivými postavičkami z pověstí opravdu setkají a plní u nich zajímavé úkoly vycházející z českorajských pověstí. Na trase jsou i další všetečné otázky. Letos bylo v rámci trasy rozmístěno 60 otázek ve dvou kategoriích.

I přes nepříznivou předpověď počasí a ranní mrholení se na trasu vydalo na 1100 účastníků. Trasa byla dlouhá 5,5 km a vedla ze zastávky Turnov – město, kde si dětští účastníci vyzvedli Herní průkaz, na hrad Valdštejn, a odtud do Sportovně rekreačního areálu Maškova zahrada. Zde byl připraven bohatý kulturně - sportovní program. A neboť se počasí vylepšilo, bohatého odpoledního programu se zúčastnili i další návštěvníci a v areálu Maškovy zahrady na všech připravených atrakcích, soutěžích a rukodělné dílně bylo plno. Z areálu probíhal i přímý přenos Českého rozhlasu Liberec.

Účastníci celodenního programu, vystupující, organizátoři i pořadatelé byly s akcí spokojeni. Chváleno bylo i divadelní představení žáků ZŠ Žižkova, které se odehrávalo na hradě Valdštejně. V rámci programu byla na druhém nádvoří hradu Valdštejna odhalena pamětní deska spisovatele Eduarda Petišky, který zde pobýval v padesátých letech minulého století. Těší nás, že se lidé této akce účastní opakovaně a chválí celkovou organizaci. Spokojenost vyjadřují i s koncepcí akce, neboť díky obměnám trasy se podívají na různá místa na Turnovsku. Můžeme říci, že se akce účastní lidé z celé republiky.

Akce je organizačně velmi náročná, začíná se připravovat již na podzim a nemohla by se pořádat bez nadšených a pracovitých lidí, které mám kolem sebe. Chtěla bych zde poděkovat všem svým kolegům v rámci naší organizace, dalším spolupracovníkům, brigádníkům, dobrovolníkům, dramatickému kroužku ZŠ Žižkova, Střední zdravotnické škole Turnov, všem partnerům akce a vystupujícím v rámci programu, mediálním partnerům, představitelům vedení města Turnova a městské policii. Poděkovat bych chtěla všem, kteří věnovali hodnotné ceny pro účastníky dopoledního putování. Losování proběhlo po předání vlády nad pohádkovou krajinou Českého ráje králi Granátovi s královnou. Odměnou je pro mě nejen spokojenost účastníků putování, ale i pořadatelů, postaviček na trase a účinkujících, z nichž někteří již na závěr akce vyjádřili přání, že by se chtěli účastnit i v dalším roce. Akce je výsledkem dlouhodobé spolupráce a vzájemné komunikace s dalšími organizacemi a se soukromými subjekty.

Záštitu nad akcí převzal a finančně podpořil Liberecký kraj.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

7:37 Jihlava: Blíží se zápisy do mateřských škol

Zápisy do školek Mozaika, Demlova 28 a Nad Plovárnou se uskuteční ve dnech 6. a 7. května. Volných j…