Týden vědy se uskuteční v Ostravě

30.10.2015 7:30

Týden vědy a techniky Akademie věd ČR je nejrozsáhlejší vědecký festival u nás. Od 1. do 15. listopadu se uskuteční už jeho 15. ročník. V Moravskoslezském kraji se se to bude týkat více než patnácti akcí.

Týden vědy se uskuteční v Ostravě
Foto: cs.vsb.cz
Popisek: VŠB - Technická univerzita Ostrava

Například v obchodním centru Forum Nova Karolina se 1. listopadu uskuteční ukázková akce, kde si lidé mohou vyzkoušet vědu na vlastní kůži. Dovědí se, jak dýchají stromy, jak se rýžuje zlato, v pojízdném planetáriu se lze vydat ke hvězdám. Výstava fotografií pracovníků AV se po celou dobu vědeckého festivalu bude konat v Planetáriu Ostrava doplněná přednáškami, ukázkami patentů aj. Český hydrometeorologický ústav bude otevřen veřejnosti 3. listopadu, Zoo Ostrava uspořádá přednášku o pravěkých obojživelnících v německých muzeích. Jedinečná science show dr. Michaela Londesborougha se uskuteční ve Velkém světě techniky v Dolní oblasti Vítkovic 4. listopadu v 18 hodin.

Podrobný program je ZDE. Vstup na akce je bezplatný, vzhledem k některým prostorově omezeným kapacitám je nutné si rezervovat místo.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…