Týn nad Vltavou: Místo pro přecházení v Havlíčkově ulici u stavebnin

11.05.2022 17:57 | Tisková zpráva

V místech pozemní komunikace před stavebninami prodejny PRO-DOMA v Havlíčkově ul. se nachází velmi frekventované a ne zcela přehledné místo přecházení chodců, z velké části studentů týnského gymnázia.

Týn nad Vltavou: Místo pro přecházení v Havlíčkově ulici u stavebnin
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

V původním projektu Havlíčkovy ulice se počítalo s přechodem pro chodce, ale k jeho realizaci nemohlo dojít, protože se ve starém projektu počítalo s asfaltovým povrchem s odlišnými brzdnými podmínkami. Nicméně odbor dopravy nechal zpracovat novou dokumentaci právě pro tento přechod. Parametrově se jedná o místo pro přecházení, nikoliv o přechod pro chodce, což v konečném důsledku není podstatné.

S realizací se počítá začátkem května tohoto roku. Konkrétně hovoříme o vodorovném i svislém dopravním značením, o snížení obrubníků a osvětlení místa ideálně i se světelným blikačem pro upozornění řidičů o místě pro přecházení s větším předstihem. Toto místo již dlouho volalo po podobném opatření zejména kvůli bezpečnosti a prevenci úrazů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

16:14 Znojmo: Odborné sociální poradenství nově v Domečku, brzy bude otevřen i společenský sál

Znojemské Centrum odborného sociálního poradenství (dále COSP) se přestěhovalo do bývalého Hotelu Zn…