Týn nad Vltavou: Nové kolumbárium na městském hřbitově

15.03.2021 15:03

Dne 20. prosince minulého roku byla na městském hřbitově dokončena stavba kolumbária.

Týn nad Vltavou: Nové kolumbárium na městském hřbitově
Foto: tnv.cz
Popisek: Týn nad Vltavou

Již v minulých letech jsme, jako správa hřbitova, registrovali poptávku po tomto způsobu uložení zesnulých, ale až v loňském roce zastupitelstvo města uvolnilo v rozpočtu města dostatek finančních prostředků na jeho realizaci, a tak se mohlo začít projektovat a následně stavět.

Anketa

Byl Emil Hácha kolaborant?

35%
65%
hlasovalo: 6707 lidí

Příprava akce nebyla vůbec jednoduchá, jelikož městský hřbitov v Týně nad Vltavou je státem chráněnou památku, a tak navržené stavební řešení muselo splnit náročné požadavky státního památkového úřadu.

K umístění kolumbária se využil prázdný prostor po bývalé obřadní síni, kde v tomto místě byla v rámci akce obnovena původní hřbitovní zeď, do které bylo integrováno 48 schránek kolumbária. Před kolumbáriem bylo vytvořeno dlážděné prostranství a přístupový chodník.

Vzhledem k nepříznivým klimatickým podmínkám musely být dokončovací práce na ohradní zdi a kolumbáriu přerušeny a registrované nedodělky, jako je vyspárování schránek a parapetů a výmalba zdi, budou dokončeny nejpozději do konce dubna tohoto roku.

Již v této době je pronajato 25 schránek, takže je pomalu čas se zamýšlet, kde tuto novou službu na městském hřbitově bude možné v budoucnu rozšířit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…