Uherské Hradiště: Nenechejte vánoční stromky válet po městě, odvezeme je

06.01.2019 21:08

Zanedlouho přijde období, kdy se lidé začnou zbavovat vánočních stromků. Prosíme, abyste po odstrojení stromků upřednostnili jejich uložení přímo do sběrného dvora na ulici Moravníky č. p. 905. Kdo nemá možnost použitý stromek dopravit přímo do sběrného dvora, ať jej umístí k nejbližšímu sběrnému místu odpadu (kontejnerová stání), odkud zajistí odvoz město Uherské Hradiště.

Uherské Hradiště: Nenechejte vánoční stromky válet po městě, odvezeme je
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Také letos bude sběr a odvoz stromků prováděn jednou týdně, vždy v pondělí, a to od 7. 1. do 11. 2. 2019. Ideálním dnem pro odložení stromku je kontejnerům je tedy vždy neděle před odvozem.

Žádáme občany, aby v žádném případě neodkládali stromky na jiná místa např. do vnitrobloků, ke komunikacím a chodníkům a zejména, aby neumísťovali stromky do nádob na komunální odpad. Stromky od sběrných míst i ze sběrného dvora jsou následně ekologicky likvidovány štěpkováním.

Takto vzniklá štěpka je využita jako druhotný energetický zdroj. Po posledním sběru stromků jsme získali 32 tun štěpky, která posloužila k ekologické výrobě elektrické energie i tepla. Přestože likvidace vánočních stromků přišla uherskohradišťskou radnici na cca 80 tisíc korun, našly stromky využití, které je navíc šetrné k životnímu prostředí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…