Uherské Hradiště: Velkoplošné opravy místních komunikací

18.07.2020 21:10

Podobně jako každý rok v létě, také letos využije město Uherské Hradiště části období letních prázdnin pro opravy vybraných komunikací. Opravy budou zahájeny v průběhu srpna a potrvají do konce měsíce září.

Uherské Hradiště: Velkoplošné opravy místních komunikací
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Za 2,7 milionu korun nechá město opravit vybrané úseky asfaltobetonových komunikací: část vozovky v ulici Za Olšávkou, na ulici Školní se dočká opravy úsek od ulice 1. máje po ulici Okružní, na náměstí Republiky úsek podél bytového domu č.p. 914 - 922 a na ulici Svatováclavská příjezd k nemovitostem č.p. 908-913 a č.p. 594.

Na dotčených komunikacích dojde k výměně obrusné vrstvy vozovky, tedy současný více či méně degradovaný povrch s řadou trhlin, výmolů či starých lokálních oprav bude odfrézován a plošně nahrazen novou, asi 5 cm silnou vrstvou asfaltobetonu. S tím je spojena i sanace a vyrovnávka podkladní vrstvy asfaltobetonu, která zůstane zachována, výšková úprava stávajících šachet a poklopů umístěných ve vozovce. Lokálně bude řešeno opravení poškozených či doplnění chybějících obrub.

Dopravní omezení provázející opravy budou vždy pouze v řádu jednotek dnů. „Příjezdové komunikace k bytovým domům na náměstí Republiky a v ulici Svatováclavská bude nutné po dobu pokládky asfaltobetonu zcela uzavřít, ale půjde pouze o několik hodin, nejvíce o půl dne,“ upřesnil místostarosta Jaroslav Zatloukal.  V ulicích Školní a Za Olšávkou bude snaha práce realizovat za částečného omezení provozu (po polovinách vozovky). „Rozhodující slovo z hlediska řešení dopravního omezení s ohledem na bezpečnost silničního provozu však bude mít Policie ČR, která se bude k návrhům přechodného dopravního značení vyjadřovat,“ dodal místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…