Uherské Hradiště: Velkoplošné opravy místních komunikací

18.07.2020 21:10

Podobně jako každý rok v létě, také letos využije město Uherské Hradiště části období letních prázdnin pro opravy vybraných komunikací. Opravy budou zahájeny v průběhu srpna a potrvají do konce měsíce září.

Uherské Hradiště: Velkoplošné opravy místních komunikací
Foto: Uherské Hradiště
Popisek: Uherské Hradiště

Za 2,7 milionu korun nechá město opravit vybrané úseky asfaltobetonových komunikací: část vozovky v ulici Za Olšávkou, na ulici Školní se dočká opravy úsek od ulice 1. máje po ulici Okružní, na náměstí Republiky úsek podél bytového domu č.p. 914 - 922 a na ulici Svatováclavská příjezd k nemovitostem č.p. 908-913 a č.p. 594.

Na dotčených komunikacích dojde k výměně obrusné vrstvy vozovky, tedy současný více či méně degradovaný povrch s řadou trhlin, výmolů či starých lokálních oprav bude odfrézován a plošně nahrazen novou, asi 5 cm silnou vrstvou asfaltobetonu. S tím je spojena i sanace a vyrovnávka podkladní vrstvy asfaltobetonu, která zůstane zachována, výšková úprava stávajících šachet a poklopů umístěných ve vozovce. Lokálně bude řešeno opravení poškozených či doplnění chybějících obrub.

Dopravní omezení provázející opravy budou vždy pouze v řádu jednotek dnů. „Příjezdové komunikace k bytovým domům na náměstí Republiky a v ulici Svatováclavská bude nutné po dobu pokládky asfaltobetonu zcela uzavřít, ale půjde pouze o několik hodin, nejvíce o půl dne,“ upřesnil místostarosta Jaroslav Zatloukal.  V ulicích Školní a Za Olšávkou bude snaha práce realizovat za částečného omezení provozu (po polovinách vozovky). „Rozhodující slovo z hlediska řešení dopravního omezení s ohledem na bezpečnost silničního provozu však bude mít Policie ČR, která se bude k návrhům přechodného dopravního značení vyjadřovat,“ dodal místostarosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Kdo může za migrační pakt?

Tvrdíte, že když vás budeme volit, tak nás zbavíte migrantů. Jak? Jak chcete problém řešit, navíc když teď EP schválil migrační pakt? Taky tvrdíte, že jeho schválení byla zrada od této vlády, tak co pak změníte evropské volby? A jak to tedy je? Může za schválení paktu vláda nebo politici v Bruselu?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

10:28 Plzeň: Ve Špitálském lese je nová skluzavka i balanční lávka

Skluzavka a balanční lávka. To jsou dva nové herní prvky, které zpestří dětem procházku po Špitálské…