Uherský Brod: Staré sídliště se dočká dalších úprav

25.12.2016 21:27

Program regenerace „starého" sídliště Pod Vinohrady 2017 schválili na svém posledním letošním jednání zastupitelé Uherského Brodu.

Uherský Brod: Staré sídliště se dočká dalších úprav
Foto: ub.cz
Popisek: Uherský Brod

Strategický dokument „Program regenerace sídliště Pod Vinohrady" je nedílnou součástí žádosti města Uherský Brod o finanční podporu z podprogramu Ministerstva pro místní rozvoj "Regenerace sídlišť".

Sídliště Pod Vinohrady bylo od roku 2007 obnovováno v rámci regenerace panelových sídlišť, proběhlo zde celkem pět etap obnovy. Poslední etapa panelové části byla ukončena v roce 2014.

Po úpravě dotačního titulu, kdy je nově možné žádat dotaci i na regeneraci nepanelových sídlišť, rozhodla Rada města o pokračování regenerace i v oblasti tzv. „starého" sídliště Pod Vinohrady. Je však nutno počítat s tím, že došlo ke snížení alokace ze 150 mil. Kč na 40 mil. Kč pro rok 2017.

Pro podání žádosti na rok 2017 je zpracován nový strategický dokument Program regenerace „starého" sídliště Pod Vinohrady, I. etapa 2017. Jedná se o část sídliště s bytovými domy postavenými nepanelovou technologií. Regenerace „starého" sídliště, které plynule navazuje na panelovou část, byla rozdělena do dvou etap tak, aby v každé etapě bylo požadovaných min. 150 bytových jednotek. Vymezená plocha zahrnuje 34 bytových domů se 452 bytovými jednotkami.

Dokument je vzhledem k nutné dobré znalosti prostředí zpracován interně pracovníky města. Zpracovatelem je pracovní skupina složená z pracovníků Odboru rozvoje města, Oddělení informatiky a jednotlivých správců majetku města.

Dle programu předpokládáme pro rok 2017 rekonstrukci a vybudování nových parkovacích míst, rekonstrukci jižní části komunikace Okružní, výstavbu nových chodníků, schodišť, odpočinkových ploch, stanoviští odpadu, jednoho dětského hřiště, rekonstrukci a doplnění veřejného osvětlení a obnovu veřejné zeleně v ulici Močidla.

Celkové náklady za I. etapu byly vyčísleny na více než 10 milionů Kč. Výše dotace z MMR může dosáhnout maximálně 4 mil. Kč (max. 70 % nákladů).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…