Uničov: Záhadné zmizení popelnice má na svědomí příroda

17.03.2019 21:10

Díky kamerovým záznamům uničovská městská policie vyřešila záhadu ztracené popelnice. To, co původně vypadalo jako nějaká klukovina, se ukázalo být výsledkem celé série náhod, drobných omylů a působení mocných přírodních sil.

Uničov: Záhadné zmizení popelnice má na svědomí příroda
Foto: archiv města
Popisek: Morový sloup a radnice v Uničově

Uničovská radnice z kameryPočátek celého příběhu leží v přesněji neurčené minulosti. Tehdy došlo k záměně dvojice popelnic , které jsou každé pondělí vyváženy z Masarykova náměstí. Před Hotelovou ulicí stává pár černých nádob – jedna patří kasinu Bonver a druhá secondhandu, tedy obchodu z druhé strany uličky. Kasino má popelnici novější, sekáček starší s prasklinou. Navzdory těmto rozpoznávacím znakům si před časem provozovny nádoby prohodily, aniž by si toho kdokoliv všiml.

Nyní se již ocitáme v současnosti. Je pátek 15. března dopoledne a provozní Bonveru telefonicky oznamuje, že kasinu počátkem týdne někdo odcizil popelnici. Strážníci usedají k centrále kamerového systému a začínají prohlížet archivní záznamy. Několik kliknutí na časovou osu a zdá se, že domnělá krádež je částečně objasněna. Přesněji, že obětí není Bonver, nýbrž secondhand.

Podivné? Nikoliv. Stalo se to následovně. Zaměstnankyně sekáče už v neděli večer vyvezla svou popelnici. Ta ovšem ráno, když uklí zečka z kasina přivážela nádobu Bonveru, byla pryč. Po odjezdu popelářů vyšla zaměstnankyně secondhandu, a tu jedinou popelnici, která před Hotelovou ulicí stála, vrátila na svůj dvůr. Strážník se tedy vypravuje do obchodu, aby tam sdělil, že došlo k omylu, že na jejich dvoře stojí popelnice patřící Bonveru, a že oni byli okradeni. Přišlo však překvapení: na dvorku stojí ta správná nádoba patřící secondhandu, což paní mimo jiné dokládá popisem praskliny.

Pátrání se tedy dostává na začátek. Aby se čím dál zamotanější příběh objasnil, je nutné projít kamerový záznam minutu po minutě. Je neděle večer a na náměstí stojí jediná popelnice, ta ze sekáčku. Na korunách stromů jsou viditelné silné poryvy větru vanoucího přesně podél domů ve směru od ulice Dr. Beneše k Olomoucké. A necelou půlhodinu po půlnoci to začíná. Popelnice secondhandu padá a jakoby nic nevážila je o dfouknuta před základní uměleckou školu. To však není vše. Jedna z popelnic patřících ZUŠce je také povalena a ocitá se před trafikou; mocné přírodní síly si s nádobami posouvají jako s figurkami na šachovnici.

Přeneseme se v čase do pondělního rána. Vidíme pozorné kolemjdoucí, kteří zvedají povalenou popelnici před základní uměleckou školou i před trafikou. Projíždějí popeláři. Scénu se zaměstnankyní seconhandu již známe. Po chvíli vidíme i školníka ZUŠky zavážejícího nádoby do útrob školy. Další popelnice, jako by tam skutečně patřila, stojí před trafikou.

Strážníci tak mohou vše uvést na pravou míru. Nádobu od trafiky vracejí zpět na její místo v ZUŠ a ze školního dvora vyzvedávají popelnici patřící Boveru. „Pozitivní je, že nikdo nic nikomu nesebral a náš příběh má šťastný konec,“ uzavřel velitel strážníků Jiří Hübner.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…