Univerzita třetího věku v Bohumíně brzy v nové podobě

21.06.2017 11:35

Univerzita třetího věku v novém. Bohumín inovoval projekt celoživotního vzdělávání a nabízí zájemcům nová témata v novém pojetí. Studentům z Bohumína město přispívá 1200 korun na semestr.

Univerzita třetího věku v Bohumíně brzy v nové podobě
Foto: wikipedia
Popisek: Bohumín - Náměstí T. G. Masaryka

Bohumín našel projektu nového partnera a od podzimu Univerzitu třetího věku nabídne pod taktovkou Britského institutu. „Studium je nadále dvouleté, jde tedy o čtyři semestry. Výrazně jsme ovšem inovovali témata, kterým se budou senioři v rámci studia věnovat. Nová podoba univerzity je proto ideální příležitostí i pro ty, kteří už prošli jejím původním modelem,“ říká Pavla Skokanová, vedoucí odboru školství bohumínské radnice.

K novým tématům patří například tvůrčí ateliér, vnitřní krása, jazyky nebo nástrahy, které číhají na spotřebitele. Podmínky studia jsou stejné jako v minulých letech. Zájemci starší 55 let se mohou přihlásit v dospělém oddělení knihovny K3 v Novém Bohumíně do konce srpna, středoškolské vzdělání je výhodou.

Školné je 2000 korun na 1 studenta na 1 semestr. Město Bohumín přispívá občanům s trvalým pobytem na území města Bohumína částkou 1200 korun, zbylou část si hradí student. Přihlásit se mohou také zájemci z okolních měst, například Rychvald svým občanům určitou částkou rovněž přispívá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…