Ústí nad Labem: Autobus na Miladu opět vyjede

16.05.2022 8:38 | Tisková zpráva

Autobusová linka z centra města k jezeru Milada vyrazí poprvé v sobotu 21. května. Radní na její provoz schválili příspěvek ve výši až 490 000 korun.

Ústí nad Labem: Autobus na Miladu opět vyjede
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Obslužnost bude zajištěna od 21. května do 30. září 2022. Autobus bude jezdit o víkendech a svátcích, v době letních prázdnin navíc i v pátek, a to deset jízd tam a deset zpět. Trasa bude stejná jako minulý rok, tedy Divadlo – pláž Trmice – hlavní pláž – Divadlo. Doprava bude stejně jako v loňském roce bezplatná.

Město pro občany zajistilo dopravu a velmi negativně vnímá aktuální situaci na jezeře, není však zodpovědné za provozování služeb a stánků u jezera, o jejichž fungování se před letošní sezónou diskutuje. Dle vyjádření pronajímatele ploch, státního podniku DIAMO, záleží na provozovatelích jednotlivých stravovacích stánků, zda budou splňovat všechny hygienické požadavky a své stánky otevřou. Např. půjčovny sportovního vybavení by měly začít fungovat již v následujících dnech.

Město bude o celé situaci jednat s pronajímatelem ploch. Celé vyjádření státního podniku DIAMO naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…