Ústí nad Labem: Financování Severočeského divadla je zajištěno

04.12.2020 13:47

Na financování Severočeského divadla v roce 2021 se domluvily město Ústí nad Labem a Ústecký kraj. Vyplynulo to z jednání čtvrteční valné hromady společnosti s ručením omezeným.

Ústí nad Labem: Financování Severočeského divadla je zajištěno
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Město a kraj budou pokračovat ve společném financování divadla, které bylo dojednáno při vzniku společnosti v roce 2012. Kraj vloží do rozpočtu města 33 milionů korun, město přidá stejnou částku a ještě tři miliony korun na investice.

„Je to dobrá zpráva pro město, ale i pro ústeckou kulturu. Jsem rád, že se nám podařilo najít v této věci společné řešení i s novým vedením kraje. V obtížné ekonomické situaci, v které se nyní veřejné rozpočty ocitly, je to zvláště důležité,“ ocenil primátor Petr Nedvědický.

Po změně dotačních pravidel přispěje do 80milionového rozpočtu divadla také Ministerstvo kultury, a to částkou 11 milionů korun.

Divadlo v různých formách funguje v Ústí nad Labem nejméně od počátku 20. století. V provozu bylo částečně i během obou světových válek. Měnilo se jeho jméno i zřizovatelé, ale v provozu zůstalo až do současnosti. V roce 2011 už bylo připraveno jeho zrušení a vytvoření tzv. stagiony – scény, která pouze nakupuje představení z jiných divadel. To se podařilo odvrátit právě ve spolupráci s Ústeckým krajem založením společnosti s ručením omezeným.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…