Ústí nad Labem: Nádoby na biologicky rozložitelný odpad byly odstraněny

15.01.2021 13:05

Svoz biologicky rozložitelného odpadu proběhl tento týden naposledy. Do nádob občané ukládali ve velké míře nevhodný odpad.

Ústí nad Labem: Nádoby na biologicky rozložitelný odpad byly odstraněny
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Nádoby na výše uvedený odpad byly v celkovém počtu 200 kusů rozmístěny na stanoviště v jednotlivých obvodech města Ústí nad Labem v červenci 2017. Využívání těchto nádob bylo monitorováno ve spolupráci s UJEP Ústí nad Labem. Další informace a poznatky byly získávány v průběhu trvání projektu od svozové společností AVE Ústí nad Labem.

Z výše uvedených informací vyplynulo, že do nádob byl velmi často a ve velké míře ukládán i nevhodný odpad, který do těchto nádob nepatří (plasty, sklo, směsný komunální odpad, apod.), což vedlo ke znehodnocení obsahu nádob. Ten pak nebylo možné využít na kompostárně.

Vzhledem k faktu, že v průběhu doby trvání projektu nedocházelo ke zlepšování situace, ale naopak spíše ke zhoršování, což s sebou neslo i dodatečné náklady na zajištění této služby, bylo rozhodnuto o ukončení projektu a o odstranění nádob bez náhrady.

K odkládání biologicky rozložitelného komunálního odpadu je tak určen sběrný dvůr Všebořice, kde je možné tento odpad zdarma odevzdat šest dní v týdnu (od března do listopadu pak dokonce každý den vč. nedělí).

K odložení biologicky rozložitelného odpadu ze zahrad je, kromě sběrného dvora Všebořice, možné 1x za pololetí využít sběru do vaků, které jsou distribuovány dle harmonogramů uvedených v kalendáři svozu odpadů uveřejněného na webových stránkách města.

V rámci zlepšení nakládání s biologicky rozložitelným odpadem v Ústí nad Labem bylo v uplynulých letech do domácností bezplatně zapůjčeno 1200 kusů kompostérů a 100 kusů vermikompostérů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.