Ústí nad Labem: Nové technologie usnadní parkování v centru města

24.08.2018 10:05

Podmínky parkování zlepší nové technologie, které pro parkoviště pod Mariánskou skálou a Zanádraží připravuje ve spolupráci s Metropolnetem společnost ČD - Telematika.

Ústí nad Labem: Nové technologie usnadní parkování v centru města
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Zmodernizuje vybrané parkovací systémy a zajistí zobrazování aktuálních informací o obsazenosti jednotlivých parkovacích lokalit na proměnném dopravním značení. Mariánské garáže a garáže Zanádraží by měly být propojeny do 30. září a systém by měl být zprovozněn do 15. října.

„Parkování je v Ústí nad Labem stále velký problém. Proto usilujeme o co nejefektivnější využití kapacit, které jsou k dispozici,“ uvedl první náměstek primátorky Jiří Madar. „Díky novému systému budou mít motoristé nejen aktuální informace o možnostech odstavení svého automobilu, ale proměnné dopravní značení je bude k volným parkovacím kapacitám i navádět,“ dodal Jiří Madar.

V parkovacím domě Mariánské garáže dojde k úplné obnově parkovací a odbavovací technologie včetně kamerového systému. Nový parkovací systém bude poskytovat online data o počtu volných parkovacích míst, číst a evidovat registrační značky parkujících vozidel a přijímat platební karty. Umožní také vzdálenou správu včetně ovládání kamer. Nový systém instalovaný na závorovém venkovním parkovišti U Jelínka umožní mj. získávat online informace o volných parkovacích místech na této lokalitě.

V objektu parkovacího domu Zanádraží dojde k instalaci nových technologií, které zajistí vzdálenou správu systémů v Mariánských garážích a na parkovišti U Jelínka, získávání dat o obsazenosti těchto lokalit a jejich poskytování k zobrazení na proměnných dopravních značeních včetně navigace do míst s volnou parkovací kapacitou. Toto proměnné značení naistaluje ČD - Telematika na vybraných lokalitách na třech přístupových trasách do Ústí nad Labem, a sice od Lovosic, Trmic a Děčína.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…