Ústí nad Labem: Primátor inicioval kontroly ubytoven

21.09.2011 13:31

V pondělí byly primátorem města Ústí nad Labem Vítem Mandíkem provedeny kontroly vytypovaných ubytoven v Ústí.

Ústí nad Labem: Primátor inicioval kontroly ubytoven
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

V návaznosti na předešlé kroky řešení situace sociálně vyloučených lokalit byla v pondělí operativně primátorem Mandíkem zorganizována kontrola tří ubytoven. Kontrolovala se ubytovna v ulici Purkyňova na Střekově, ubytovna Freedom v Krásném Březně a ubytovna Na Nivách v Předlicích.

Kontrola byla provedena za asistence strážníků Městské policie. Kromě primátora města Víta Mandíka a náměstkyně primátora Zuzany Kailové se jí za magistrát zúčastnil tajemník úřadu a zástupci stavebního odboru, odboru sociálních věcí a živnostenského odboru. Odpoledne byla svolána schůzka aktérů, kteří kontrolu prováděli. Vzhledem ke zjištěným nedostatkům v ubytovnách byla primátorem následně svolána i další večerní kontrola, která poskytla doplňující informace ke skutečnému stavu v objektech i jejich okolí. K této kontrole ubytoven provedené mezi 21-22 hodinou se kromě všech dopoledních účastníků připojil i náměstek primátora Jan Řeřicha, velitel Městské policie.

„Podobné neohlášené kontroly ubytoven na území města Ústí nad Labem budou probíhat opakovaně, dokud nebude zaznamenáno výrazné zlepšení stavu," konstatoval primátor Vít Mandík.

S výsledky šetření ve zmíněných ubytovnách bude nadále pracovat Akční skupina. V nejbližší době na jejím jednání budou naplánovány obdobné kontroly ostatních ubytovacích zařízení, kterých se zúčastní navíc zástupci cizinecké policie, hasičů a živnostenského úřadu. S kontrolami se bude pokračovat tak dlouho, dokud nedojde k výraznému zlepšení jak samotných ubytoven, tak i ke kvalitativnímu posunu v jejich okolí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Usti-nl.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…