Ústí nad Labem: Prvomájový výlet se těšil velké účasti

03.05.2022 13:44 | Tisková zpráva

Turistického výletu po stopách zaniklých obcí, osad a samot pod Bukovou horou se zúčastnilo přes padesát osob.

Ústí nad Labem: Prvomájový výlet se těšil velké účasti
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Více než padesátka turistů vyrazila v neděli 1. 5. 2022 na turistický výlet, který připravilo statutární město Ústí nad Labem. Průvodcem byl ředitel městského archivu a autor velice úspěšné publikace Průvodce po zaniklých obcích, osadách a samotách pod Bukovou horou Mgr. Petr Karlíček, Ph.D.

Z Bukové hory vyrazila skupina účastníků směrem k první zaniklé obci Stará Homole, následoval bývalý Vitín, kde se do dnešních dnů zachovaly fragmenty mnoha domů. Pan Karlíček měl připraveno i několik dobových fotografií zničených obcí. Všichni si tak mohli udělat obrázek o dřívější podobě místa.  Závěrem se účastníci zastavili u rozvalin bývalé samoty Tscherlaken. Zde proběhlo losování o tři knihy Petra Karlíčka a dva turistické balíčky.

Zajímavostí a velikým úspěchem je skutečnost, že kniha Průvodce po zaniklých obcích, osadách a samotách pod Bukovou horou  je v úzké nominaci na nejkrásnější knihu roku 2021 v sekci Odborná literatura.

Protože o výlet byl opravdu velký zájem a na všechny se nedostalo, plánuje oddělení cestovního ruchu akci zopakovat v září v rámci Evropského týdne mobility.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

7:04 Pardubice: Zvýšená daň z nemovitosti průmyslových zón pomůže městské infrastruktuře

Radní města Pardubic schválili návrh obecného opatření, které v souladu se zákonem stanovuje a zvyšu…