Ústí nad Labem: Úpravy Burianovy a Marvanovy ulice budou pokračovat

23.02.2018 11:33

Na kvalitu prací při úpravách vozovky v Marvanově a Burianově ulici na Severní Terase si stěžoval primátorce místní občan Václav Ouředník. Věra Nechybová tam vyjela na místní šetření.

Ústí nad Labem: Úpravy Burianovy a Marvanovy ulice budou pokračovat
Foto: mag-ul.cz
Popisek: Letecký pohled na město Ústí nad Labem

Občanovi vadí, že úzký pás zeleně mezi novými obrubníky a chodníkem je již rozježděn těžkými nákladními auty, některé obrubníky jsou poškozeny, na několika místech se nový asfalt drolí.

Primátorku doprovodil vedoucí odboru dopravy a majetku města Dalibor Dařílek situaci v ulici s Václavem Ouředníkem probrali. „Není mi lhostejné, když se občanům nelíbí, co město dělá. Chci se proto sama přesvědčit, jak se věci mají. V této ulici máme pro občany snad dobrou zprávu. Současné řešení je jen provizorní a práce budou pokračovat na jaře. Vzniknout by mohla i další parkovací místa, ale záležet bude na posouzení územního plánu, zda parkoviště patří k nezbytné dopravní infrastruktuře,“ vysvětlila Věra Nechybová.

Možnou podobu ulice po dokončení úprav přiblížil Dalibor Dařílek: „V rámci současného řešení jsme před zimou opravili propadlé kanalizační vpusti a výmoly, aby tu přes zimu nebyly kaluže a bláto. Kvůli novému asfaltovému pásu byly položeny i obrubníky. Případné závady budeme reklamovat. Ideální by bylo, pokud budeme moci navýšit možnosti parkování, rozšířením vozovky například formou zatravňovacích dlaždic, které by překryly dnes již stejně rozježděné pruhy zeleně a auta už by ho neničila,“ doplnil Dalibor Dařílek.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

10:28 Přerov: Nejvíce se líbila autobusová zastávka s magnoliemi, vyzdobily ji děti z Předmostí

Soutěž o nejoriginálnější jarní výzdobu autobusové zastávky zná svého vítěze. Letos kreativci vzdáva…