Ústí nad Orlicí: Hejtman navštívil naše město

05.10.2018 13:47

Pracovní návštěva hejtmana Pardubického kraje Martina Netolického v našem městě se uskutečnila ve středu 3. října. Hejtman se na radnici sešel se starostou Petrem Hájek a společně projednávali především stav příprav výstavby centrálního urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici, záležitosti krajských investic do dopravní infrastruktury nebo rozvoj území bývalé Perly, kde kraj plánuje vybudovat ateliéry uměleckoprůmyslové školy.

Ústí nad Orlicí: Hejtman navštívil naše město
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Jednou z krajských priorit v oblasti zdravotnictví patří vybudování centrálního urgentního příjmu v Orlickoústecké nemocnici.

Jedním ze stěžejních rozvojových projektů našeho města v následujícím období je rozvoj areálu bývalé Perly, která byla v průběhu letošního roku zbourána, což byl nezbytný předpoklad pro zvelebení této velmi zajímavé městské lokality. V současné době plánuje město vybudovat v areálu objekt domu dětí a mládeže, avšak s dalšími kroky se bude čekat na ustanovení nového zastupitelstva.

Mezi významné akce, které se na území města konají, patří jednoznačně Ústecká 21. V roce 2016 byl závod obnoven po čtyřleté přestávce. Obnovení tradice umožnila oprava silnice na Andrlův chlum, která je místní komunikací v majetku města. Nyní kraj s městem budou jednat o další obnově jednoho z úseků. Druhou možnou investicí je obnova povrchu Cihlářské ulice, která je v majetku kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…