Ústí nad Orlicí: Jak by měla vypadat Polská ulice a její okolí

14.09.2018 13:02

Ve čtvrtek 13. září se v Malé scéně v Ústí nad Orlicí uskutečnila veřejná diskuse nad záměrem města na Rekonstrukci ulic Bratří Čapků, Polská a náměstí Svobody.

Ústí nad Orlicí: Jak by měla vypadat Polská ulice a její okolí
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Představen zde byl návrh dopravně urbanistického řešení dané lokality, ke kterému se měla možnost vyjádřit široká veřejnost.

Samotný návrh v Malé scéně prezentoval jeho zpracovatel Ing. Pavel Matys, který všechny přítomné seznámil s jednotlivými částmi záměru rekonstrukce celé lokality. Ta je navržena a složena ze tří částí. Konkrétně vyřešením dopravní situace před Základní školou Bratří Čapků a nákupním centrem Nová Louže, kruhovým objezdem na náměstí Svobody a spojovací komunikací v ulici Polské.

Navržené řešení respektuje stávající zeleň, která by měla být v podstatě zachována stejně jako nyní. Parkování pro osobní vozidla je v návrhu upraveno tak, aby se neustupovalo vozidlům, a vychází vstříc zeleni a prostoru obecně.

Nejdiskutovanější částí celého návrhu byl osud ulice Polské. Z více jak dvou hodinové živé diskuse mezi veřejností, zpracovatelem návrhu a vedením města vzešly 4 varianty možných úprav situace v Polské ulici. Prvním z nich je obousměrná ulice Polská v celém úseku v návaznosti na plánovaný kruhový objezd. Další variantou je posunutí zábrany v ulici Polské a umožnění obousměrného provoz pouze v části ulice. Následuje varianta jednosměrné ulice Polské po celé délce a poslední variantou je propojení ulice Polské s ulicí U hřiště novou komunikací vedoucí přes betonové hřiště za ZŠ Bratří Čapků.

Na základě této diskuse budou zváženy všechny klady a zápory a připomínky projednány a zpracovány. O dalším osudu tohoto návrhu však bude rozhodovat nové vedení města, které vzejde z komunálních voleb pro období 2018 – 2022.

Diskutovaný návrh naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…