Ústí nad Orlicí: Jak by měla vypadat Polská ulice a její okolí

14.09.2018 13:02

Ve čtvrtek 13. září se v Malé scéně v Ústí nad Orlicí uskutečnila veřejná diskuse nad záměrem města na Rekonstrukci ulic Bratří Čapků, Polská a náměstí Svobody.

Ústí nad Orlicí: Jak by měla vypadat Polská ulice a její okolí
Foto: ustinadorlici.cz
Popisek: Letecký pohled na Ústí nad Orlicí

Představen zde byl návrh dopravně urbanistického řešení dané lokality, ke kterému se měla možnost vyjádřit široká veřejnost.

Samotný návrh v Malé scéně prezentoval jeho zpracovatel Ing. Pavel Matys, který všechny přítomné seznámil s jednotlivými částmi záměru rekonstrukce celé lokality. Ta je navržena a složena ze tří částí. Konkrétně vyřešením dopravní situace před Základní školou Bratří Čapků a nákupním centrem Nová Louže, kruhovým objezdem na náměstí Svobody a spojovací komunikací v ulici Polské.

Navržené řešení respektuje stávající zeleň, která by měla být v podstatě zachována stejně jako nyní. Parkování pro osobní vozidla je v návrhu upraveno tak, aby se neustupovalo vozidlům, a vychází vstříc zeleni a prostoru obecně.

Nejdiskutovanější částí celého návrhu byl osud ulice Polské. Z více jak dvou hodinové živé diskuse mezi veřejností, zpracovatelem návrhu a vedením města vzešly 4 varianty možných úprav situace v Polské ulici. Prvním z nich je obousměrná ulice Polská v celém úseku v návaznosti na plánovaný kruhový objezd. Další variantou je posunutí zábrany v ulici Polské a umožnění obousměrného provoz pouze v části ulice. Následuje varianta jednosměrné ulice Polské po celé délce a poslední variantou je propojení ulice Polské s ulicí U hřiště novou komunikací vedoucí přes betonové hřiště za ZŠ Bratří Čapků.

Na základě této diskuse budou zváženy všechny klady a zápory a připomínky projednány a zpracovány. O dalším osudu tohoto návrhu však bude rozhodovat nové vedení města, které vzejde z komunálních voleb pro období 2018 – 2022.

Diskutovaný návrh naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

16:31 Liberec: Revitalizace dětského hřišťátka v ulici Mařanova

Kromě velkého dětského hřiště, které bylo nedávno realizováno v ulici Vackova a ke kterému ještě při…