V Boleslavi absolvovalo 32 lidí mezinárodní cambridgeské zkoušky

11.09.2015 7:28

Mezinárodní zkoušky Cambridge English tvoří celosvětový standard jazykové úrovně. A tyto zkoušky nedávno úspěšně složilo 32 studentů ze základních i středních škol v Mladé Boleslavi.

V Boleslavi absolvovalo 32 lidí mezinárodní cambridgeské zkoušky
Foto: cenapp.cz
Popisek: Mladá Boleslav

V úterý odpoledne se v zasedací místnosti mladoboleslavského magistrátu konalo slavnostní předání tohoto osvědčení. Úspěšným studentům předa certifikát náměstek primátora Michal Kopal. „Přeji vám hodně štěstí v dalším studiu. Angličtina je dnes nepostradatelnou součástí našeho života,“ řekl náměstek Kopal. Do tohoto projektu jsou zapojeny téměř všechny základní a střední školy v našem městě.

Zkoušky Cambridge English, původně nazývané Cambridge ESOL, jsou uznávané jak globálně na všech světových kontinentech, tak v České republice, kde jsou zařazeny do vyhlášky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy o standardizovaných jazykových zkouškách. Zkoušky jsou vytvářeny specializovaným výzkumným oddělením Cambridge English Language Assessment slavné Univerzity v Cambridge. Vůbec první zkouška proběhla již v roce 1913, zkoušky Cambridge English se tedy mohou pochlubit více než stoletou tradicí. Jedná se tak nejen o nejrozšířenější mezinárodní zkoušky na světě, ale zároveň i o nejstarší jazykový zkouškový systém.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Dobrý den, pane Okamuro,

je SPD ochotná ke spolupráci, příp. k vytvoření koalice s KSČM pro parlamentní volby v příštím roce? Děkuji.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

20:27 Zlín: Ve městě začal odchyt přemnožených nutrií

Statutární město Zlín zahájilo ve spolupráci s externí firmou odchyt přemnožených nutrií. První odch…