V Chebu se běžel Olympijský běh

26.06.2015 9:20

Výtěžek z akce poputuje na konto České olympijské nadace podporující sociálně znevýhodněné mladé sportovce

V Chebu se běžel Olympijský běh
Foto: mestocheb.cz
Popisek: Náměstí v Chebu

Cheb se stal včera jedním ze dvou desítek českých měst, kde se v rámci Olympijského dne - oslav vzniku Mezinárodního olympijského výboru - uskutečnil charitativní Olympijský běh. Výtěžek z akce poputuje na konto České olympijské nadace podporující sociálně znevýhodněné mladé sportovce, jimž ve sportování brání nedostatek financí.

Hlavní pětikilometrovou trať v Chebu absolvovaly téměř dvě stovky běžců. Na start dětských závodů na 400 a 800 metrů se postavila další zhruba stovka menších běžců.

Chebský Olympijský běh se konal za finanční podpory města a pod záštitou starosty Petra Navrátila, který jako pravidelný rekreační běžec nemohl na startu chybět. Na start se postavila i jedna z nejlepších českých vytrvalkyň a účastnice maratónu na londýnské olympiádě Ivana Sekyrová, která také nakonec pětikilometrovou trať zvládla ze všech nejrychleji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

16:14 Olomouc: Oslava kultury a historie pod patronací svaté Pavlíny

Své kulturní a historické dědictví se chystá Olomouc připomenout tradiční slavností. Svátky spjaté …