V Moravském Krumlově otevřou další nové dětské hřiště

28.06.2017 10:50

V pátek 30. června v 10 hodin otevřou v M. Krumlově na Pionýrské ulici nové dětské hřiště. Vybudování hřiště podpořila Nadace ČEZ v rámci grantu „Oranžové hřiště“. Herní prvky si vybraly samy děti při veřejném projednání.

V Moravském Krumlově otevřou další nové dětské hřiště
Foto: mkrumlov.cz
Popisek: Budova radnice města Moravský Krumlov

„Hřiště vyšlo na dvě stě dvacet tisíc korun, z toho je podpora Nadace ČEZ sto osmdesát tisíc korun. Jsme velmi rádi za tuto podporu. Hřiště budou využívat děti předškolního a mladšího školního věku,“ popisuje starosta Moravského Krumlova Tomáš Třetina.

Prázdniny tak děti mohou odstartovat na novém hřišti, kde je sportovní multifunkční sestava, dvojhrazda, kladina, vahadlová houpačka a další prvky.

Hřiště a sportoviště podporují sportování dětí

Nové hřiště doplní další, která už existují, a jsou hojně využívána.V loňském roce byla otevřena tři dětská hřiště - za Základní školou na Klášterním náměstí, na ulici Bratří Čapků a na Sídlišti. Další dětská hřiště mohou děti využívat na Sídlišti, v Rakšicích, Polánce, v Rokytné a také ve venkovním atriu na ZŠ Ivančická.

Přímo pro venkovní sportování jsou určena a využívána tři  fotbalová hřiště – MK-Střelnice, Rakšice, Polánka, dva tenisové kurty – MK-Střelnice, Rakšice a jedno víceúčelové hřiště za Orlovnou v Rakšicích.

„Musíme děti dostat od počítačů na čerstvý vzduch a hřiště jsou jednou z možností, kde mohou trávit volný čas,“ říká starosta Třetina. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…