V Nápadech pro Opavu vyhrálo rozšíření hřiště v Suchých Lazcích

30.06.2017 21:17

Rozšíření dětského hřiště v Suchých Lazcích získalo v prvním ročníku Nápadů pro Opavu nejvíce hlasů.

V Nápadech pro Opavu vyhrálo rozšíření hřiště v Suchých Lazcích
Foto: Opava
Popisek: Opava

Z 2768 hlasů, které v průběhu června došly, dostal tento projekt 820 hlasů. Město však podpoří i druhý projekt, a to vybudování hudební zkušebny na Liptovské ulici 21 v Kylešovicích, pro který hlasovalo 603 lidí. Zastupitelé totiž na tzv. participativní rozpočet vyčlenili částku 300 tisíc korun, oba podpořené projekty pak vyjdou na 280 tisíc korun, proto nebyl podpořen projekt jeden, ale dva. „Jsme moc rádi, že zájem o první ročník participativního rozpočtu v Opavě, kdy občané sami hlasují, jaký projekt má město podpořit, byl velký. Osobně jsem i rád, že i osm předložených projektů bylo velmi kvalitních a smysluplných,“ řekl náměstek primátora Dalibor Halátek.

Občané mohli hlasovat prostřednictvím webu. Z každého emailu mohl přijít jeden hlas. „Důsledně jsme kontrolovali všechny hlasy. Zhruba 100 jich muselo být zejména kvůli zadání špatné adresy vyřazeno,“ řekla koordinátorka Zdravého města Barbora Bendíková. Vzhledem k celkovému počtu hlasů však počet neplatných byl minimální.

Výsledky projednají radní 19. července. Poté se budou dva podpořené projekty realizovat. „Jsme rádi, že díky Nápadům pro Opavu můžeme naše dětské hřiště rozšířit. Projekt podle podmínek musíme dokončit ještě letos. Je však připravený, takže můžeme okamžitě začít,“ řekl starosta Suchých Lazců Petr Orieščik.

Město zvažuje, že díky velkému zájmu občanů bude Nápady pro Opavu opakovat i příští rok. Zda na ně vyčlení opět 300 tisíc korun, nebo se částka navýší, zatím nebylo rozhodnuto.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…