V ORP Vimperk třídíme nejlépe

20.11.2015 16:43

Věcné dary v hodnotě 40 tisíc korun si mezi sebou rozdělily tři obce s rozšířenou působností Jihočeského kraje. V Odpadové soutěži jihočeských ORP 2015 získala celkové vítězství ORP Vimperk druhá byla ORP Strakonice a na třetím místě se umístila ORP Týn nad Vltavou.

V ORP Vimperk třídíme nejlépe
Foto: Vimperk.cz
Popisek: Vimperk

O vítězství se přičinili všichni obyvatelé Vimperku a obcí na jeho správním území, kteří poctivě třídili odpad. Body k dobru ještě přidali pracovníci odboru životního prostředí za metodickou pomoc a spolupráci s obcemi.

Soutěž již několik let vyhlašují společnost EKO-KOM a Jihočeský kraj. „ORP jsou hodnoceny podle průměrné výtěžnosti 4 základních komodit (papíru, plastů, skla a nápojového kartonu) přepočtené na 1 obyvatele obcí zapojených do systému EKO-KOM v daném čtvrtletí,“ vysvětluje Marie Hejlková z odboru životního prostředí MÚ Vimperk.

Soutěžilo se od 1.října 2014 do 30. září 2015 a ORP Vimperk patřilo vítězství v každém hodnoceném čtvrtletí. Kromě průměrné výtěžnosti vytříděného odpadu na jednoho obyvatele, která činila v ORP Vimperk 221 kilogramů, se hodnotila i letošní aktivní práce s obcemi na svém správním území. „Tím se rozumí například metodická pomoc v souvislosti s uzákoněním vyhlášky č.  321/2014 Sb. o rozsahu a způsobu zajištění odděleného soustřeďování složek komunálních odpadů a nabídky smluv o využívání kompostárny ve Vimperku, které jsme pro obce zajišťovali,“ doplňuje Josef Kotál, vedoucí odboru životního prostředí MÚ Vimperk.

Slavnostní vyhodnocení a předání diplomů a cen se uskutečnilo v polovině listopadu při příležitosti krajské konference o odpadech konané ve Vimperku.

PS: Zda Vimperk a jeho obyvatelé zvítězí v soutěži o nejlépe třídící město Jihočeského kraje, se dozvíme 15.12.2015.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…