V Písku se rodí čtyřkoalice, převezme správu města na příští čtyři roky

16.10.2018 10:02

Povolební vyjednávání v Písku pokračují, koaliční smlouva bude zřejmě podepsána již tento týden. Podle starostky města Evy Vanžurové se nejpravděpodobněji rýsuje na příští čtyři roky spolupráce PRO Písek, ČSSD, ODS a KDU-ČSL.

V Písku se rodí čtyřkoalice, převezme správu města na příští čtyři roky
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Zatím jde jen o ústní dohodu, nicméně lze předpokládat, že k podpisu koaliční smlouvy by mohlo dojít už v sobotu 20. října. Tento týden si upřesníme rozdělení kompetencí,“ říká starostka. Ta by měla svůj post zastávat také v nastávajícím volebním období.

„Jsem trochu zklamaná, že se nepodařilo vyjednat vznik velké koalice, kde se počítalo i s Piráty, aby jako druhá nejsilnější volební strana měli větší možnost podílet se na správě města a převzít také svůj díl odpovědnosti. V souvislosti s dříve deklarovaným zájmem o dvě místa v radě města jim tato byla nabídnuta včetně postu jednoho místostarosty. Zástupci České pirátské strany trvali na správě městských financí nebo investic. Na tomto svém požadavku se ale neshodli s ostatními koaličními partnery,“ dodává Eva Vanžurová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…