V Písku se rodí čtyřkoalice, převezme správu města na příští čtyři roky

16.10.2018 10:02

Povolební vyjednávání v Písku pokračují, koaliční smlouva bude zřejmě podepsána již tento týden. Podle starostky města Evy Vanžurové se nejpravděpodobněji rýsuje na příští čtyři roky spolupráce PRO Písek, ČSSD, ODS a KDU-ČSL.

V Písku se rodí čtyřkoalice, převezme správu města na příští čtyři roky
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Zatím jde jen o ústní dohodu, nicméně lze předpokládat, že k podpisu koaliční smlouvy by mohlo dojít už v sobotu 20. října. Tento týden si upřesníme rozdělení kompetencí,“ říká starostka. Ta by měla svůj post zastávat také v nastávajícím volebním období.

„Jsem trochu zklamaná, že se nepodařilo vyjednat vznik velké koalice, kde se počítalo i s Piráty, aby jako druhá nejsilnější volební strana měli větší možnost podílet se na správě města a převzít také svůj díl odpovědnosti. V souvislosti s dříve deklarovaným zájmem o dvě místa v radě města jim tato byla nabídnuta včetně postu jednoho místostarosty. Zástupci České pirátské strany trvali na správě městských financí nebo investic. Na tomto svém požadavku se ale neshodli s ostatními koaličními partnery,“ dodává Eva Vanžurová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …