V prvním pololetí roku hospodařil Jablonec dobře

23.09.2016 10:00

Zastupitelé projednávali plnění rozpočtu za první pololetí. Převis příjmů nad výdaji činí více než 87 milionů korun.

V prvním pololetí roku hospodařil Jablonec dobře
Foto: VolbyJablonec.cz
Popisek: Silueta Jablonce nad Nisou

„Plnění rozpočtu se vyvíjí dle předpokladů, ve druhé polovině roku očekáváme splatnost faktur za probíhající investiční akce,“ vysvětluje převis náměstek Vele.

„Daňové příjmy se zatím vyvíjejí tak, jak jsme předpokládali. Čerpání běžných výdajů na provozní záležitosti, jako je činnost magistrátu a městské policie, příspěvky na provoz městských organizací, vyplácené sociální dávky, odpadové hospodářství  atd., je ve výši 46,4%. Kapitálové výdaje na investiční akce jsou zatím plněny z 31%, tady očekáváme splatnost faktur ve III. A IV. čtvrletí. Úvěry splácíme dle splátkových kalendářů,“ shrnuje hospodaření města vedoucí odboru ekonomiky Renata Vítová.

Volné finanční prostředky pro město spravuje J & T Banka, a. s. Za první pololetí roku 2016 dosáhlo zhodnocení 4,68% p. a., což plně odpovídá sjednané konzervativní strategii zhodnocování volných zdrojů. Jablonec využívá krátkodobé instrumenty peněžního trhu zejména směnky a repo operace, tj. prodej cenného papíru se současným závazkem tento cenný papír odkoupit v daném termínu zpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

13:37 Pardubice získají napojení na vysokorychlostní trať

Správa železnic pokračuje v přípravách sítě vysokorychlostních tratí, o pokračujících pracích přijel…