V rámci Programu Čistá energie IV. poskytne Praha dotaci dalším 198 žadatelům

02.12.2015 8:26

V rámci Programu Čistá energie Praha 2015 IV. dostane na modernizaci neekologických zdrojů vytápění dalších 198 žadatelů dotaci v celkové výši 4 754 800 Kč. Na realizaci Programu je v rozpočtu Hlavního města Prahy na rok 2015 vyčleněno celkem 18 milionů Kč.

V rámci Programu Čistá energie IV. poskytne Praha dotaci dalším 198 žadatelům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Praha

„Program je již od roku 1994 motivačním nástrojem města ke zlepšování kvality ovzduší, předmětem podpory jsou projekty ekologického vytápění a ohřevu vody v domácnostech. Za celou dobu jeho trvání město podpořilo již téměř 44 tisíc domácností částkou přesahující půl miliardy korun, což významně napomohlo přeměnit drtivou většinu lokálních topenišť na uhlí ve prospěch některé z ekologických variant,“ sdělila radní hl. m. Prahy Jana Plamínková.

Věcně se jedná o 165 projektů modernizace plynového vytápění (výměna dožívajících plynových kotlů či rekonstrukce zastaralých plynových kotelen), 17 projektů přeměny lokálních topidel ve prospěch vytápění centrálního typu, 7 projektů přeměny neekologického vytápění, 8 projektů instalace tepelných čerpadel, která jsou z pohledu emisí znečišťujících látek jedním z nejčistších zdrojů energie a jeden projekt instalace kotle pro biomasu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

19:27 Zlín: Boněcký rybník. Nová čtvrť pro kvalitní bydlení

Celkem 400 bytů, z toho 280 na městských pozemcích a 120 na parcelách soukromých investorů nabídne n…