Valašské Klobouky: Stavba chodníku k ekoparku se rozbíhá

15.07.2020 7:35

Nový úsek, který pěší bezpečně přivede až k odbočce do ekoparku Trhovisko, bude v Cyrilometodějské vznikat nejdřív, poté naváže rekonstrukce staré části. Řidiči by měli na hlavní silnici I/57 počítat s dopravním omezením, místem stavby se bude projíždět sníženou rychlostí.

Valašské Klobouky: Stavba chodníku k ekoparku se rozbíhá
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

V nadcházejícím týdnu začnou v Cyrilometodějské ulici stavební práce na rekonstrukci starého chodníku a zbudování jeho navazující části. A právě nový úsek, který pěší bezpečně přivede až k odbočce do ekoparku Trhovisko, bude vznikat nejdříve. Řidiči by měli na hlavní silnici I/57 počítat s dopravním omezením, místem stavby se bude projíždět sníženou rychlostí 30 km/h. Práce budou postupovat po jednotlivých blocích a trvat budou zhruba tři měsíce.

„Výstavbou komfortní trasy pro pěší zpřístupníme klidovou zónu valašskoklobouckého ekoparku, která je ideální k procházkám, relaxaci v příjemném prostředí, posezení u táboráku či dětským hrám. Dosud bylo chodcům Trhovisko složitě přístupné, ale díky novému bezbariérovému chodníku sem budou moci častěji zamířit rodiny s dětmi, maminky s kočárky, osoby se ztíženým pohybem i široká veřejnost,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města. Zároveň poděkovala řidičům za shovívavost s dopravními omezeními, která budou stavbu provázet.

Nově vznikající úsek chodníku bude mít délku 210 metrů, rekonstruovaná původní část měří 170 metrů. Celkové náklady dosáhnou 1,7 milionu korun a 85 % z uznatelných nákladů pokryje dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…