Valašské Klobouky: Stavba chodníku k ekoparku se rozbíhá

15.07.2020 7:35

Nový úsek, který pěší bezpečně přivede až k odbočce do ekoparku Trhovisko, bude v Cyrilometodějské vznikat nejdřív, poté naváže rekonstrukce staré části. Řidiči by měli na hlavní silnici I/57 počítat s dopravním omezením, místem stavby se bude projíždět sníženou rychlostí.

Valašské Klobouky: Stavba chodníku k ekoparku se rozbíhá
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

V nadcházejícím týdnu začnou v Cyrilometodějské ulici stavební práce na rekonstrukci starého chodníku a zbudování jeho navazující části. A právě nový úsek, který pěší bezpečně přivede až k odbočce do ekoparku Trhovisko, bude vznikat nejdříve. Řidiči by měli na hlavní silnici I/57 počítat s dopravním omezením, místem stavby se bude projíždět sníženou rychlostí 30 km/h. Práce budou postupovat po jednotlivých blocích a trvat budou zhruba tři měsíce.

„Výstavbou komfortní trasy pro pěší zpřístupníme klidovou zónu valašskoklobouckého ekoparku, která je ideální k procházkám, relaxaci v příjemném prostředí, posezení u táboráku či dětským hrám. Dosud bylo chodcům Trhovisko složitě přístupné, ale díky novému bezbariérovému chodníku sem budou moci častěji zamířit rodiny s dětmi, maminky s kočárky, osoby se ztíženým pohybem i široká veřejnost,“ uvedla Eliška Olšáková, starostka města. Zároveň poděkovala řidičům za shovívavost s dopravními omezeními, která budou stavbu provázet.

Nově vznikající úsek chodníku bude mít délku 210 metrů, rekonstruovaná původní část měří 170 metrů. Celkové náklady dosáhnou 1,7 milionu korun a 85 % z uznatelných nákladů pokryje dotace Státního fondu dopravní infrastruktury.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.