Valašské Klobouky: Úprava potoka má pomoci před záplavami Starého města

07.05.2020 7:34

Dochází k odstranění náletových dřevin, prohloubení koryta a vytvoření meandrů s retenčními nádržemi, které tok zpomalí. Na vhodných místech se také osadí česla, která případné rostlinné zbytky zadrží, tak aby už nedocházelo k ucpávání zatrubněného potoka v areálu koupaliště.

Valašské Klobouky: Úprava potoka má pomoci před záplavami Starého města
Foto: wikipedia
Popisek: Valašské Klobouky

Přívalové srážky v posledních letech způsobovaly záplavy v lokalitě Starého města ve Valašských Kloboukách. K prevenci proti opakovaným problémům má sloužit právě probíhající úprava kolem vodního toku, který se nachází za areálem městského koupaliště. Břehy potoka se vyčistí a jeho koryto se prohloubí a upraví tak, aby vznikly menší retenční nádrže.

„Proudy vody stékající z polí za přívalových dešťů přinášely různé nánosy, především listí, trávu a kousky větví, které ucpávaly vpusť zatrubněného potoka v areálu městského koupaliště. Poté bohužel docházelo k zaplavení obou bazénů a následně se voda vylévala i do sousedních ulic, sklepů a zahrad,“ vysvětlil místostarosta Karel Ptáček. „Situaci by měla pomoci vyřešit úprava toku a okolního terénu. Dochází k odstranění náletových dřevin, prohloubení koryta a vytvoření meandrů s retenčními nádržemi, které tok zpomalí. Na vhodných místech se také osadí česla, která případné rostlinné zbytky zadrží,“ uvedl.

Upravený prostor za koupalištěm se po vyčištění zatravní, a tak se okolí potoka postupně promění v přírodní parčík, který může být příjemným cílem procházek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…