Valašské Meziříčí: Chodci ve městě jsou vidět

06.02.2020 21:49

Komise BESIP Valašské Meziříčí zorganizovala v úterý 4. února další z preventivních akcí, na nichž spolupracuje s městskou policií a místním oddělením Policie ČR. Děti mířící do škol, ale také dospělí, během ní obdrželi reflexní prvky.

Valašské Meziříčí: Chodci ve městě jsou vidět
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

„Smyslem akce Být viděn, kterou pořádáme již několik let, je upozornit chodce, a to zejména děti, na bezpečné přecházení silnic a také význam reflexních prvků. Díky nim jsou totiž chodci vidět až na 200metrovou vzdálenost, což výrazně přispívá k jejich ochraně,“ uvedla místostarostka Zdislava Odstrčilová. Už v úterních sedm hodin tak policisté, strážníci a asistenti prevence kriminality zamířili k přechodům, které nejčastěji využívající děti mířící do škol. Chodci je mohli potkat na ulicích Křižná, Masarykova, Vsetínská či Sokolská a také přímo před vybranými základními školami. „K dispozici měli 700 pásků a také 1 300 reflexních prvků zejména pro děti. Rozdávali je nejen školákům, ale také dospělým a upozorňovali je, aby při pohybu kolem silnic a během jejich přecházení, co nejvíce dbali na svou bezpečnost,“ doplnila Soňa Valchářová, vedoucí odboru dopravně správních agend radnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…