Valašské Meziříčí: Jarní rajonová očista potrvá celý měsíc

03.03.2021 14:05

Od pondělí 15. března do pátku 16. dubna bude ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech probíhat rajonové čistění komunikací a parkovišť.

Valašské Meziříčí: Jarní rajonová očista potrvá celý měsíc
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Majitelé a provozovatelé vozidel o něm budou informováni v předstihu formou plakátů, místního rozhlasu, na webu www.valmez.cz a komunikační platformou Mobilní Rozhlas.

Anketa

Který případný kandidát na prezidenta vás oslovuje nejvíc?

hlasovalo: 21753 lidí

Společnost TS Valašské Meziříčí, s. r. o., bude na území města zajišťovat očistu komunikací, chodníků a parkovišť v termínu od 15. března do 6. dubna a v přilehlých místních částech od 7. do 16. dubna. „Očista bude probíhat denně od 6 do 15 hodin s dvouhodinovou rezervou do 17 hodin, aby plánované práce byly opravdu dokončeny. Efektivnost strojního a ručního čištění vozovek bude záviset na vstřícném přístupu obyvatel, organizací a malých provozoven. Podle potřeby může následně dojít ještě k obnově vodorovného dopravního značení,“ řekl Michal Lysák, referent odboru komunálních služeb. Radnice také vyšla vstříc požadavkům občanů a vytvořila denní seznam čištěných ulic. „Sedm dní před rajonovým čištěním bude na dotčených komunikacích umístěno přenosné dopravní značení. Žádáme majitele a provozovatele vozidel, aby toto značení respektovali a v uvedeném termínu parkovací plochy vyklidili,“ doplnil Lysák.

Od pondělí 8. března budou ve Valašském Meziříčí a jeho místních částech také postupně přistavovány velkoobjemové kontejnery na objemný a nebezpečný odpad a také bioodpad.

Bližší informace podají mistr provozu odpadů TS Valašské Meziříčí, s. r. o., na telefonu: 606 453 426 nebo 494 332 322 a Michal Lysák, referent odboru komunálních služeb městského úřadu na telefonu 571 674 527.

Denní seznam čištěných ulic a lokalit včetně harmonogramu přistavení velkoobjemových kontejnerů naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…