Valašské Meziříčí: Oprava mostu přes řeku Bečvu intenzivně pokračuje

14.09.2018 13:47

Oprava mostu přes řeku Bečvu na ulici Mostní ve Valašském Meziříčí intenzivně pokračuje. Nyní se pracuje na druhé polovině mostu.

Valašské Meziříčí: Oprava mostu přes řeku Bečvu intenzivně pokračuje
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

První opravená část byla v pondělí 10. září pro automobily zprovozněna. Z důvodu trhlin v nosné konstrukci mostu nabrala rekonstrukce mírné zpoždění, a to o zhruba 35 dnů.

„V průběhu bouracích prací po odstranění vozovkových vrstev bylo zjištěno, že jsou v nosné konstrukci trhliny, které se vyskytují především nad podpěrami mostu. Po zjištění této skutečnosti byl proveden kontrolní odvrt, abychom mohli stanovit hloubku trhlin. Bylo shledáno, že trhliny procházejí celou tloušťkou desky nosné konstrukce,“ vysvětlil vedoucí odboru komunálních služeb David Černoch a pokračoval: „Byli jsme nuceni navrhnout opatření proti sanaci trhlin. Původní spádovou desku jsme nahradili spřahující deskou s posílenou betonářskou výztuží, a také jsme nechali provést sanaci trhlin pomocí epoxidové zálivky.“  

„Je dobře, že jsme se pustili do opravy včas, že nás objevené trhliny nezaskočí nečekaně v podobě velkého maléru v budoucnu. Bohužel to způsobí mírné zpoždění rekonstrukce mostu. Naštěstí je na mostě již řadu let jednosměrný provoz a jedna pěší komunikace zůstala zachována. Plánovaná oprava tak nezpůsobuje větší omezení chodcům ani řidičům,“ dodal vedoucí odboru komunálních služeb.     

A co oprava mostu zahrnuje? Práce v horní části se soustředí zejména na mostovku, která bude vydlážděna žulovou kostkou. Obnovou prochází také zábradlí, římsy, nájezdové oblouky a osvětlení. Opravuje se také spodní část mostu. Středový pilíř dostane novou ochranu.

„Těším se, až budou veškeré stavební práce dokončeny a my budeme moci předat zrekonstruovaný most veřejnosti. Věřím, že jeho novou podobu ocení občané i návštěvníci města,“ řekla Yvona Wojaczková s tím, že se město chystá také ke kompletní úpravě nábřeží po obou stranách Rožnovské Bečvy.

Stavební práce na rekonstrukci mostu začaly počátkem dubna. Náklady se pohybují okolo 20 milionů korun a město je zaplatí ze svého rozpočtu. Hotovo by mělo být na přelomu měsíců října a listopadu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…