Valašské Meziříčí: Počet heren ve Valmezu klesl z 20 na 4

03.02.2023 8:35 | Tisková zpráva

Od roku 2015 ve Valašském Meziříčí platí Obecně závazná vyhláška, kterou se stanoví místa, na nichž lze provozovat loterie a jiné podobné hry (dále vyhláška). Nyní zastupitelé schvalovali její úpravu, v rámci které došlo k významnému snížení počtu heren.

Valašské Meziříčí: Počet heren ve Valmezu klesl z 20 na 4
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Smyslem původní vyhlášky bylo zamezit na území města nekontrolovanému rozšiřování míst, na kterých lze loterie a podobné hry provozovat. „S odstupem osmi let můžeme říci, že se to podařilo. Počet heren z původních dvaceti klesl na pouhá čtyři aktivní místa, která jsou dnes provozována jako kasina. Podařilo se tak omezit hazard na území našeho města a udržet jej v přesně definovaných místech,“ uvedl starosta Robert Stržínek.

Představitelé Valašského Meziříčí nyní prostřednictvím nové vyhlášky zrušili celkem 16 míst, na nichž bylo možné herny provozovat. Další omezování radnice zatím nechystá. „Současná situace je určitým kompromisem. Jsme si vědomi společenské škodlivosti hazardních her, jejich nulová tolerance by však mohla vést ke vzniku nelegálních heren, čemuž chceme zabránit. Naopak v místech, kde jsou kasina dnes provozována, je dlouhodobě dodržován veřejný pořádek. Dochází zde ke kontrole jednotlivých hráčů, aby se hry nemohli účastnit například lidé v exekuci,“ doplnil starosta Stržínek s tím, že: „Konečnou podobu nové vyhlášky jsme konzultovali také s Ministerstvem vnitra a obdrželi jsme souhlasné stanovisko."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…