Valašské Meziříčí: Ve Valmezu přibylo 41 nových stromů, další budou následovat

15.05.2021 19:09

Desítky stromů vysadila v uplynulých dnech v osmi lokalitách na území Valašského Meziříčí společnost Městské lesy a zeleň, s. r. o. Dalších 104 kusů chce pak město nechat zasadit na podzim v místních částech.

Valašské Meziříčí: Ve Valmezu přibylo 41 nových stromů, další budou následovat
Foto: Redakce
Popisek: Náměstí ve Valašském Meziříčí

Město a jeho místní části každoročně ozdobí nové dřeviny, o jejichž výsadbu a údržbu se starají zaměstnanci společnosti Městské lesy a zeleň. Jen loni to bylo 60 stromů.

„Letos na jaře jsme pak vysadili 41 kusů listnatých stromů v osmi lokalitách zejména kolem sídliště Vyhlídka a v centru města. Jednalo se o druhově rozmanitou výsadbu javorů, jilmů, líp, platanů či ořešáků,“ vypočítal Vladimír Jurečka, vedoucí střediska zeleně.

V uvedených případech firma ve spolupráci s městem žádá nebo již byla úspěšná se žádostí o dotaci, která pokrývá 100 % nákladů. Tím však výsadba dřevin ve Valašském Meziříčí rozhodně nekončí.

„Na podzim přijdou opět na řadu naše místní části. Ve Lhotě tak plánujeme v místně zaniklé polní cesty vysadit 76 kusů zejména ovocných stromů, mezi jinými například třešní. Dalších 15 kusů listnáčů pak ozdobí vyhlídku na město z Juřinky,“ přiblížila místostarostka Yvona Wojaczková chystanou výsadbu, jejíž součástí bude také 13 nových stromů v lokalitách horního a dolního Brňova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…